Acupressuur / Tuina

De oude Chinezen ontwikkelden een andere geografie van het lichaam. Zij ontdekten dat er energiebanen (meridianen) door het lichaam liepen. De meridianen waar de Chi of Qi (best vertaald als energie) doorheen stroomt, verbinden alle delen, organen en functies van het lichaam en de geest met elkaar. Via de meridianen behandelt men lichaam, geest en emoties tegelijk. Op de meridianen liggen punten waar de energie makkelijk te voelen is. Deze acupressuurpunten worden gebruikt om invloed uit te oefenen op de levens- en lichaamsfuncties die de meridiaan verbindt.

Ontspanning en gezondheid

Binnen de Chinese denkwijze over gezondheid is er veel aandacht voor ontspanning en ontspannen zijn. Chi kan het beste circuleren wanneer lichaam en geest vrij zijn van spanningen.

Door de meridianen en acupressuurpunten te masseren wordt:

- het zelfgenezende vermogen gestimuleerd;
- evenwicht hersteld en ziekte voorkomen;
- weerstand van het lichaam verhoogd;
- de bloedcirculatie verbeterd;
- het weefsel gereinigd;
- meer verbinding en balans verkregen tussen lichaam en geest.

Massage en Advies

Voorafgaand aan de massage wordt een diagnose gesteld op basis van de Traditionele Chinese Geneeskunde. De massages die gegeven worden zijn afgeleid uit de Tuina. Tuina is een medische massage zoals deze gegeven word in Chinese ziekenhuizen. Ter ondersteuning van de behandelingen kunnen er oefeningen / strekkingen meegegeven worden voor thuis, zodat u zelf actief kunt meewerken aan herstel van de klachten.

Ook kan er met maxo en/of cupping gewerkt worden tijdens de behandeling.

Tarief


 
Acupressuur / Tuina 60 minuten € 47,50

Terug naar overzicht

Voor meer informatie neem gerust vrijblijvend contact met mij op

Klik hier