Hotstone massage

Een Hotstone massage is een massage van het lichaam met stenen van ongeveer 50-60 graden Celsius. Vandaar de naam Hotstone. De hitte en de 'druk' van de stenen dringen diep door in de spieren. De Hotstone massage verlicht spanningen en geeft je nadien veel energie. Voor de massage worden alleen afgeronde basaltstenen gebruikt. Basalt is een hard en ijzerhoudend, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid. Hierdoor kunnen de stenen goed warmte vasthouden.

Warmte en ontspanning. De stenen worden ondergedompeld in een warmwaterbad en eerst op de aandachtsgebieden van het lichaam neergelegd, meestal op de rug of de buik. Dit geeft een aangename warmte, druk en ontspanning. Na de legging van Hotstones op het lichaam word je verder los gemasseerd met de warme stenen en warme olie. Hotstone massage zorgt voor een diepe relaxatie en ontgifting.

De massage bestaat vooral uit lange, rustige en cirkelvormige strijkingen. Door de combinatie van warmte en beweging werkt de massage dieper in op het spierweefsel. Dit is extra effectief. Een Hotstone massage draagt bij aan het zelfherstel van het lichaam, voert afvalstoffen af, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans.

Contra-indicaties Iedere massage heeft een doel, maar ook een aantal belangrijke contra-indicaties (wanneer mag men niet gemasseerd worden of op aangepaste wijze). Bij een Hotstone massage is dat vooral wanneer er al sprake is van warmte in het lichaam zoals bij koorts, ontstekingen en infecties, een verhoogde stofwisseling en huidziekten. Ook als het buiten erg warm is kan er oververhitting plaats vinden en is het niet raadzaam. Deze opsomming is niet volledig, maar bedoeld voor de beeldvorming. 

Tarieven

Hotstone massage 30 minuten € 32,50
Hotstone massage 60 minuten € 52,50

Terug naar overzicht

Voor meer informatie neem gerust vrijblijvend contact met mij op

Klik hier