Stoelmassage

Stoelmassage is een vorm van Shiatsu. Shiatsu betekent letterlijk 'druk met de vingers' en heeft zijn oorsprong in de traditionele Japanse drukpuntmassage. Met duimen, handpalmen en ellebogen wordt er druk uitgeoefend op acupressuurpunten en meridianen. Stoelmassage is een krachtig en effectief instrument waardoor mensen zich in korte tijd kunnen ontspannen en het bevordert het algehele welzijn.

Een behandeling bestaat uit een massage van rug, schouders, armen, handen, nek en hoofd. De massage wordt gegeven in een speciaal voor deze massage ontworpen ergonomische stoel, die het lichaam goed ondersteunt en zeer comfortabel zit. De massage wordt over de kleding heen gegeven.

Gun uw medewerkers een stoelmassage en werk aan een actief gezondheidsbeleid. Immers, de effecten van een stoelmassage zijn groot!

Stoelmassage is als regelmatige bedrijfsmassage een zeer effectief middel om uw medewerkers gezond te houden en kan het ziekteverzuim binnen uw organisatie verlagen. Stoelmassage helpt stressgerelateerde klachten te verlichten en te voorkomen, als RSI, burn-out, stijve nek, hoofdpijn, pijnlijke schouders en armen. Het voordeel van stoelmassage is dat het resultaat direct voelbaar is. Uw medewerker voelt zich fysiek en mentaal ontspannen , energiek en alert. Na de massage kan direct worden overgegaan tot de orde van de dag.

De voordelen op een rij.

 • lichaam en geest ontspannen zich. Hierdoor vermindert de spanning in het lichaam; 
 • spieren en gewrichten worden soepeler en steviger; 
 • de circulatie van bloed en lymfe wordt geactiveerd. Hierdoor worden afvalstoffen beter afgevoerd;
 • rug, schouders, nek, hoofd, armen en handen worden gemasseerd wat preventief werkt tegen werkgerelateerde klachten (als stress, RSI, burn-out, stijve nek, hoofdpijn, stijfheid in de spieren, vermoeidheid en concentratieproblemen); 
 • stoelmassage zorgt voor ontspannen, gemotiveerde en productieve medewerkers;.
 • stoelmassage is onder bepaalde voorwaarden geheel fiscaal aftrekbaar!

Fiscaal aftrekbaar

De overheid ziet het belang in van een (stoel)massage op de werkplek, omdat hierdoor de kans op stress, RSI en andere werkgerelateerde klachten worden verminderd. Daarom stimuleert de overheid stoelmassages met de volgende twee belastingvoordelen:

 • fiscaal aftrekbaar: de kosten van de stoelmassage kunnen volledig als bedrijfskosten worden opgevoerd. Ook het BTW bedrag mag in zijn geheel verrekend worden. 
 • geen loonbelasting: over de kosten van de stoelmassage hoeft geen loonbelasting betaald te worden.

Uw bedrijf dient dan wel aan een aantal voorwaarden voldoen:

 • de werkgever heeft een ARBO-plan; 
 • de stoelmassage maakt daar in redelijkheid deel van uit; 
 • de stoelmassage vindt tijdens werktijd plaats; 
 • de werknemer is geen eigen bijdrage verschuldigd; 
 • er is geen sprake van een aanmerkelijke prive besparing van de werknemer.

Demonstratie

Denkt u dat stoelmassage misschien zinvol is voor uw bedrijf, maar wilt u eerst zelf voelen wat stoelmassage met en voor u kan doen? Dan zijn wij graag bereid langs te komen voor een proefmassage. Twee personen uit uw organisatie ontvangen een stoelmassage van ieder 20 minuten. Graag bespreken we daarna de mogelijkheden voor uw bedrijf.

Proeftraject

Praktijk Chi Balans biedt de mogelijkheid tot het inzetten van een proefproject voor de duur van 3 maanden. Zo krijgt u als werkgever een goed beeld wat stoelmassage op regelmatige basis voor u en uw personeel oplevert. Na dit proeftraject kunt u aangeven of u de stoelmassages wilt voortzetten.

Eenmalige opdrachten

U kunt Praktijk Chi Balans ook langs laten komen voor eenmalige opdrachten projecten of evenementen. Misschien wilt u op beurzen mogelijke klanten een korte stoelmassage aanbieden? Een perfecte ijsbreker en de mogelijke klanten luisteren ontspannen naar uw verhaal. 

Voor prijsinformatie neem contact op.

Terug naar overzicht

Voor meer informatie neem gerust vrijblijvend contact met mij op

Klik hier